FOKUS-planlegger

En planlegger, ett prosjekt. Helt ferdig.

Fokus planlegger hjelper deg å få raskere framdrift i et prosjekt som betyr noe for deg.

Kjøp Finn ut hvordan

Har du noen gang hatt så mye å gjøre at det har føltes som om du ikke har fått gjort noen ting når arbeidsdagen er slutt?

Teknologi er en naturlig del av livet, men PC-er, nettbrett, laptoper og telefoner byr også på distraksjoner.

For de fleste av oss er det en selvfølge å bruke digitale kalendere, epost, apper, 2do-lister og prosjektstyringsverktøy for å holde orden på hva vi skal gjøre. Det er vanskelig å se for seg at vi skal klare oss uten, og det tror jeg heller ikke vi skal.

Men i takt med at vi får lengre lister, flere varsler og påminnelser, føler mange seg ufokuserte, stresset, overveldet, forvirret og litt presset.

Vi prøver å gjøre så mye, men får aldri ferdig det vi helst ville komme i mål med.

Vi henger alltid etter isteden for å lede an.

Teknologien i ferd med å ribbe oss for oppmerksomhet og konsentrasjon, og arbeidsdagen er som å sykle uten å ha hjulene på asfalten. Vi spinner stadig fortere, men kommer ikke av flekken.

Klar for ett alternativ?

Det er på tide å få FOKUS tilbake der det skal være: På et prosjekt som virkelig betyr noe for deg.

Kjøp Fokus planlegger Se hvorfor det virker

Slik gjør vi det

Samle alt som hører til ett prosjekt i FOKUS, og ta fram planleggeren når du skal jobbe med dette ene prosjektet.

Du får ett sted å samle ideer og strukturere innspill og ideer, og et oppsett som lar deg planlegge hva du skal ta tak i nå og hva som kan vente.

Dermed trenger du ikke omorganisere og rydde hele den vanlige kalenderen og gjøre ferdig alt på 2do-lista for å kunne legge vekk andre ting og faktisk jobbe med det prosjektet du vil ha framdrift i.

Ingen streben etter perfeksjonisme, bare små skritt som får deg stødig framover.

Når du skal jobbe med prosjektet vet du hvor du slapp sist, har alle notatene og ideene dine på ett sted og en papirplanlegger med en struktur som gjør det enkelt å planlegge det neste du skal gjøre (uten at du forviller deg inn i alle appene på datamaskinen først).

Det trenger ikke være perfekt, du må bare komme i gang!

Slik ser planleggeren ut inni

Venstre side er planen din for neste steg i prosjektet så du vet hva du skal fokusere på først, og hva som er neste steg. Den er delt inn i "Viktigst nå", og 3 bokser for prioriterte gjøremål. Det er også en liste over "små steg" og du kan notere hva du skal gjøre "neste gang".

Høyre side på hvert oppslag består av en blank, tykk bokside du trygt kan skrive på med sharpies eller en annen tusj uten at det "blør" gjennom sidene. 

Perfekt for idémyldring, tankekart, fremdriftsplaner, flytskjemaer eller drodling for å få satt de små grå i sving med å tenke ut neste steg i prosjektet ditt!

fjellflyt-fokus-planlegger_29
fjellflyt-fokus-planlegger-detalj-2

Hver side hjelper deg å bryte ned prosjektet i små steg og finne ut hva du skal fokusere på.

fjellflyt-fokus-planlegger-detalj-4

FOKUS planlegger på 1,2,3 …

1. Bestem deg for hva prosjektet ditt er

2. Sett en deadline og beskriv prosjektet
3. Planlegg ved å bryte opp prosjektet i mindre deler og prioriter hva som er viktigst, hva du skal gjøre nå og hva som kan vente.
4. Jobb med prosjektet: Lag skisser, lim inn bilder, skriv, tegn, regn eller lag tankekart.
5. Forplikt deg til en dato du skal fortsette å jobbe med prosjektet, og skriv hva du skal gjøre neste gang så det er lett å ta opp tråden igjen.
Bonus
Gjør planleggeren til din egen velg fra et 20-talls maler du kan laste ned gratis og lime inn i planleggeren.

Fokus er din bok. Det er du og ditt prosjekt som er viktig, og designet er derfor dempet og diskret.

Designeren har laget et åpent, dynamisk og fleksibelt design som du kan bruke slik du vil, men som hjelper deg å strukturere planleggingen din.

De ulike boksene/rubrikkene på hvert av de 30 dobbeltsidige oppslagene kan brukes på utallige måter, men vi har foreslått en måte å bruke hvert felt på så du kan komme i gang uten å finne opp kruttet på nytt.

Tekniske data

 • Sendes ut fra lager i Skjolden.

 • 190 mm bred og 220 høy

 • 96 sider

 • 150 gram ubestrøket papir som er godt å skrive. Papiret gir ikke gjenskinn, og selv tusjpenner gir ikke gjennomslag.

 • Håndlaget innbinding med trådheftet, åpen rygg med klaffer foran og bak.

 • Superheltegenskap: FOKUS blir helt flat når du åpner den. (Det er som om en hel verden av muligheter åpner seg for deg når du blar den opp).

 • Planleggeren er påfunnet, designet, trykket og innbundet i Norge og CO2 utslipp er kompensert for.

5 grunner til at FOKUS kan få prosjekter i mål dobbelt så raskt 

 1. I USA fant forskere ut at dersom studenter fikk mer tid til å planlegge semesteroppgaven på papir, leverte de oppgaven mye tidligere enn ellers. Ikke i uke 11 som opprinnelig var tenkt, men i uke 6.

 2. En studie i helsepsykologi fant at 91 prosent av de som planla neste treningsøkt ved å skrive ned hvor og når de skulle trene hver uke, faktisk gjennomførte økta. De som bare leste inspirerende artikler om trening endret ikke atferd.

 3. Skriver du ned målene dine er det 42 prosent mer sannsynlig at du oppnår dem – ja, bare ved å finne ut hva de er og skrive dem ned!

 4. Vi blir 60 prosent mer kreative når vi går, og mange sier de får mer perspektiv og tenker klarere så det er lettere å ta valg. Du kan ta med deg FOKUS på tur, få flyt når du går og finne ut hva du skal gjøre når du kommer inn og skal begynne å utføre oppgavene.

 5. Planlegging på papir ser ut til å være spesielt virkningsfullt for de som ser på seg selv som kreative mennesker (hallo, jeg ser på deg!). Designere bruker dataprogrammer til å gjøre ferdig et design, men forskning viser at selv disse avanserte databrukerne som oftest velger å “tegne ut” ideene sine på papir i en tidlig fase av det kreative arbeidet for å få best resultat. I den tidlige fasen av designprosessen skal det tas mange valg og ideer skal utforskes, og den tradisjonelle måten å gjøre det på – på papir – står fortsatt sterkt.

Hvem har laget FOKUS?

Fjellflyt er en gründerbedrift i Skjolden, innerst i Sognefjorden. Gründertrener Torill Bye Wilhelmsen lærer gründere fra hele landet å bygge opp lønnsomme og bærekraftige bedrifter – mens de går seg kreative på tur.

Samarbeidspartnere er kunstner og illustratør Line Elghøy Marsdal i Purenkel og kunstprosjektet Vaffel&Gevir, og designer av planleggeren er Morten Stensland Løwe i Løwehjerte design.

Vi har laget planleggeren fordi vi alltid har mange baller i lufta på én gang og trengte mer struktur på dem. Vi synes gode ideer fortjener bedre enn skinnende ark i billige notatbøker der tusjen blør gjennom sidene! Dessuten hjelper det ikke at de er så presset i pris at vi kjøper for mange av dem (og ender opp med å lete etter den vi kanskje skrev noe viktig i, i steden for å faktisk jobbe).

Vi liker å lage ting, synes ikke det er noe mål i seg selv å jobbe minst mulig, og tror at alle har minst ti kreative prosjekter som er verdt frustrasjonen, omveiene og motbakkene å komme i mål med.

Mer enn 1 000 solgte

Det er på tide å få FOKUS tilbake der det skal være: På et prosjekt som virkelig betyr noe for deg.

Kjøp Fokus planlegger