Logg av i ferien! Ta helt FRI i ferien med disse 5 konkrete tipsene

logg av i ferien

Logg av dingsene, heng fra deg stresset og koble kreativiteten på

Det er ingenting som er enklere enn å jobbe for mye. Få 5 konkrete tips for hvordan du kan ta deg helt fri med god samvittighet, og møte opplagt på jobb etter ferien.

Hvordan ta helt fri i ferien: 5 tips til gründere som jobber alene

1. Slett epost-appen på smarttelefonen. Ja, SLETT den! Savner du den får du heller installere den igjen (men jeg tipper det ikke kommer til å skje når du oppdager hvor mye tid du sparer på å lese all e-posten i én omgang).

2. Forbered delinger i sosiale medier med innhold du forventer lite engasjement på (dvs. ikke still spørsmål, kom med konkrete og nyttige tips/råd, eller luft kontroversielle meninger). Det kan være f.eks. noen sitater, eller interessante artikler av typen "jaha, nyttig å vite men ingenting å kommentere på egentlig". Ideelt sett bør du få noen til å administrere kontoene dine i sosiale medier mens du er borte, men har du ingen som kan assistere deg går det bra allikevel om du vier litt omtanke til hva du poster den uka du er vekk.

3. Logg av ALLE sosiale medier på telefonen. Flytt appene over i en ny mappe som heter "IKKE RØR I FERIEN". Det er ikke nok å bestemme seg for å ikke titte om det kommer noen push-varsler.

4. La fagbøker, rapporter og kursmateriell til kurs du tar du tar ligge igjen på kontoret. Har du ikke kontor, rydd hjemmekontoret og lås skuffen med de mest fristende papirene.

5. Hold ut jobb-abstinensene så du motstår det når det rykker i surfe-tommelen de første 24-36 timene etter feriestart. Du vil ha lyst til å "svippe den lille pocket-boka ned i veska for å ha noe å lese på toget", eller "kanskje skrive et blogginnlegg om kvelden", men du kommer ikke til å gjøre det.

Hvordan ta skikkelig fri i ferien

Dette skjer hvis du logger av i ferien

Du kommer til å ha fri.

Du kommer til å savne jobben.

Det kommer til å føles herlig.

Du kommer uthvilt hjem.

Og da vil du være så produktiv at du tar igjen det du nå regner som "tapt arbeidstid" i ferien.

Jeg har prøvd, og det virker.

Logg av i hverdagen

I hverdagen kan presset føles overhengende og sammenhengende på å være logget på hele tiden. I boka Logg av er det dette forfatterne Thomas Moen og Lars Bratsberg diskuterer. De brenner for å få flere til å forstå hvor viktig det er å logge av fra tid til annen - samtidig som de begge har krevende jobber som krever at de er konstant logget på. Eller er det ikke et krav, men noe vi føler at vi må og som er i ferd med å ta knekken på våre viktige sosiale relasjoner til familie, kollegaer og venner?

Uansett hva du velger i ferien av jobb eller ferie - det viktigste er at du faktisk bruker beslutningsmuskelen og velger.
Hva er Black Friday?
Jobbe i ferien - eller ta fri?