Walkshop®

Walkshop® er en workshop på to bein - deltakerne går mens de diskuterer en problemstilling eller jobber med idéutvikling.

Dette får konferansedeltakerne opp av stolen og ut på tur, samtidig som de jobber med en konkret problemstilling, strategi eller idéutvikling. Walkshop fungerer som fjell om man ønsker engasjement og ikke mer eller mindre passiv møtedeltakelse. Det kan være som en del av en lunsj-lunsj-samling, et heldagsmøte eller en konferanse.

Temaet varierer etter hva slags bedrift/organisasjon/konferanse som bestiller Walkshopen, og vi har gjennomført Walkshops for alt fra ungdommer til ledergrupper - og på konferanser med 40-130 deltakere.

"Jeg vil en gang til si tusen takk for den beste konferansen i mitt liv",

Nadezda Nazarova, Nord universitet (om konferansen Slow Business Adventure med Walkshop som en av hovedingrediensene) 

Slik foregår en Walkshop  

Filmen under viser glimt fra Walkshop med 2 klasser elever fra TIP og idretts-linje på Sogndal vidaregåande skule våren 2022.

Walkshop video by fjellflyt


Referanse fra Folkehelsekonferansen:

Hvordan kan du bruke det nære friluftlivet i din arbeidshverdag?

«Fjellflyt og Helseatferd holdt under Folkehelsekonferansen 2015 en populær walkshop i en av parallell-sesjonene. Den passet perfekt inn i en konferanse som handlet om nærnaturens betydning for helse og trivsel».

Johan Lund, leder i programkomiteen for Folkehelsekonferansen

Hvordan kan du bruke det nære friluftlivet i din arbeidshverdag? from Torill Wilhelmsen 

Foredrag  

Hvem er oppdragsgivere?

Jeg trives på scenen og holder gjerne foredrag på arrangementer for gründere, nettverksgrupper og næringsdrivende. Oppdragsgiver er  ofte organisasjoner, nettverksgrupper, næringsforeninger, kommuner eller konferanse-arrangører. 

Jeg skreddersyr foredraget med relevante eksempler for hver gruppe så det passer til deres ønsker som oppdragsgiver.  Det skal være god og tydelig kommunikasjon mellom oss både ved bookingen, planleggingen av et tema som passer deres event og jeg har portrettbilder tatt av profesjonell fotograf som dere kan bruke i markedsføringen av foredraget dersom det er ønskelig. 

Tema for foredragene

- Planlegging (Plan A-metoden) - heldagsworkshop i strategisk planlegging av hele det neste året på 1 dag. Dette er det mest populære foredraget/workshopen. 
- Selg mer på nett gjennom digital markedsføring og nyhetsbrev
- Hvordan skrive gode nettsidetekster som konverterer lesere til gjester 
- Personlig bærekraft og hvordan drive en bedrift med tusen baller i lufta uten å bli utbrent
- Erfaringsdeling om Workation, digital/fysisk coworking og gründerfellesskap BETA.

plan-a-digital-fjellflyt-torill

Formidlingsstil

Å sette mot i folk gjennom foredrag handler for meg om å kombinere historier og eksempler med å lære bort praktiske verktøy og metoder for å lykkes som gründer og skaper av et godt hverdagsliv. Jeg er veldig opptatt av at det jeg formidler skal være relevant, nyttig og lett å implementere i egen bedrift.  

Jeg setter ord på de berusende følelsene man kjenner på når man har en ny idé og renner over av glede, glød og begeistring. Får fram hvordan man kan ta grep i eget liv for å gjøre hverdagen bedre og mer eventyrlig - som å flytte, skape mer liv på gården, starte bedrift - eller alle 3 tingene på én gang.

Forteller historier (uten pekefinger) om hvorfor en må ta godt vare på den ene kroppen man har fått utdelt her i livet, også mens man har fullt fokus på jobb. Beskriver smellene, nedturene og motbakkene på en gjenkjennelig måte – uten å svartmale og gjemme unna håpet.

Jeg oppmuntrer til å være kompromissløs på sin egen lykkes vegne ved å velge det gode liv for seg og familien, ta i bruk de ressursene folk allerede har, og å ta i bruk "gå deg kreativ"-metoden for å øke kreativiteten med 60 prosent.


Referanser fra oppdragsgivere

Her kommer noen eksempler på tilbakemeldinger på ulike typer foredrag med entreprenørskap som tema. 

Foredraget "Leve av egne ideer i stedet for å jobbe for å realisere andres drømmer", gründermobilisering på Sogndal folkehøgskole 2022 på oppdrag fra Sogn næring: 

«Flott innlegg! Torill hadde et friskt og inspirerende foredrag for våre elever om å bli grunder og starte sin egen bedrift» 

Ole Karsten Birkeland, rektor Sogndal folkehøgskole

 

Hovedforedraget «Tørre å våge, tørre å vinne» på konferansen Kvinner som våger 2016, litteraturhuset i Fredrikstad. Konferansen er en møteplass for gründere fra hele Østfold:

«Det var mange i salen som kjente seg igjen i Torill sin historie, som hun fortalte rått og ærlig til alles begeistring.

Vi anbefaler gjerne Torill videre og vil nok bruke henne igjen ved mulige anledninger».

Frederikke Stensrød, daglig leder i Næringshagen Østfold AS.

 

Referanse fra Lillehammer og Gudbrandsdalen Kunnskapspark etter foredrag på Næringslivsdagen på Rudi gard:

«Vi inviterte Torill Bye Wilhelmsen til å holde foredrag rundt temaet «tørre å feile, tørre å lykkes» under Næringslivets Dag 2016. Torill tok hele salen med storm der hun fortalte rett ut til salen om sine opp og nedturer som nyskapende gründer på bygda. Hele salen satt med både klumpen i halsen og fikk gåsehud, og hun kom med historier som fikk latteren til å sitte løst. 

Torill er en dyktig foredragsholder som formidler faglig relevant innhold for gründere med å bruke personlige historier og en god knippe selvironi. 

Tilbakemeldingen fra en gründer i salen var: «for ei dame, nå fikk jeg sparket og inspirasjonen til å sette full gass det neste året». 

Trude Emaus, daglig leder Lillehammer og Gudbrandsdalen Kunnskapspark AS

 

Andre foredrag jeg har holdt:

«Du trenger ikke starte bedrift alene, selv om du er alene om å starte», Våg og Vinn-konferansen.

«Hvordan lykkes med crowdfunding/folkefinansiering», Kontorfellesskapet 1724 i Vang i Valdres.

Etableringen av BETA coworkingspace, fagdag for politikere og næringssjefer i regi av Lillehammer og Gudbrandsdalen Kunnskapspark AS.

«Hvordan kan du bruke det nære friluftlivet i din arbeidshverdag?», Folkehelsekonferansen.

«Liten båt på stort hav», entreprenørskaps-utdanningen ved Høgskolen i Lillehammer (HIL).