Er du tydelig på hva du ønsker deg av gründerlivet?

Å drive en liten, lønnsom og bærekraftig bedrift, er et bevisst valg du kan gjøre.

Ulikt hva man kan få inntrykk av fra fb-annonser, er det ikke alle som drømmer om å langpendle med fly til Hawaii der en jobber med laptopen på kafé - mens sola går ned. (Les: Enorme CO2-utslipp, være limt til en skjerm til alle døgnets tider og slå etter illsinte mygg så drinken - som ser god ut men smaker vondt - skvetter i alle retninger).

"Små" drømmer er like gode drømmer

Noen av oss er rett og slett ute etter en bedrift som gjør at vi kan leve godt av det vi brenner for - akkurat der vi er. Tjene godt, men vi trenger ikke bli dollar-millionærer over natta.

Hva om det stedet du vil ha basen din er på en gård i Nordfjord, ei seter i Vang, en toroms i Tromsø, en rekkehusleilighet på Nesodden, eller et 60-tallshus i Kvæfjord!

Alle ønsker heller ikke å bli en "online bissniss guru" (fiks ferdig med orddelings- og skrivefeil), med "extremely profitable online courses" som gir uhorvelig mye cash mens du (later som om du) sover på strandhåndkleet (også kjent som svært arbeidskrevende "passive income").

Theres no business like Slow Business

Gjør akkurat det du liker best å drive med

Hva om du faktisk LIKER selve jobben din! Elsker idémyldringer med kunder. Digger å designe ting. Liker å lage ting med hendene. Fortaper deg helt i skriving. Lyser opp av å lage lysplaner. Gløder i blikket av å ta med unger eller voksne på tur.

Det du innerst inne ønsker deg ligner kanskje mer på dette: Trappe ned på sosiale medier-markedsføring. Få mer tid til å fordype deg i faget ditt, og lære nye ting. Ha 8-10 kunder du kan jobbe med over tid, akkurat nok til at du kan ha en stabil inntekt.

Om du har innsett at det du drømmer om ikke er i nærheten av "trykk på knappen så renner salgene inn mens du sover", så finnes det andre måter å drive produktutvikling, salg og markedsføring på enn å være "over alt, hele tiden".

Vekst kommer i mange former

Kjære Slow Business-gründer, vekst kommer i mange former. Oppover, bortover, på skrått, rundt omkring, bakfram og opp, på en snurr og i sprang.

Fortsett i ditt tempo. Fortsett å gjøre det som er rett for deg.

Les mer om Slow Business-filosofien her

Ble nektet å amme på konferanse på kvinnedagen
Vunnet en pris? Slik får du mest mulig synlighet ut av seieren