Mot nye eventyr! Vi har funnet drømmestedet ved fjorden og flytter fra Vågå

molden_view_skjolden

Etter 15 år i Lom/Vågå og Innlandet har familien tatt et stort valg og flytter til Skjolden i Luster, innerst i Sognefjorden i Vestland.

Vi har tatt konsekvensen av det vi alltid har svart når noen har spurt: 

"Hvor lenge har dere tenkt til å bo her?"

- Så lenge vi synes det er det beste stedet i verden for oss å bo. 

I 2019 kjøpte vi drømmestedet ved fjorden og begynte på prosjekt "Skrivestua i Skjolden". Vi hadde i mange år drømt om et arbeidssted å reise til i tillegg til den daglige gleden av å gå på BETA coworking space, og vi har totalrenovert et minihus til det formålet. Men jo lengre pandemien varte, jo større ble utferdstrangen, og etter to innestengte år uten reising bestemte vi oss for å tilbringe en vinter på hytta. 

4 personer i et minihus er jo et litt sprøtt prosjekt, men det er sånn vi liker det! 

Skrivestua i Skjolden er et minihus med plass til det gode liv

Familien flytter fra Vågå til Skjolden i Sognefjorden

Jeg har blitt gradvis mer og mer opptatt av minimalisme og gått inn for å leve med færre materielle ting, og etter denne vinteren kan jeg skrive under på at du får enormt mye livskvalitet av å ha bedre tid og færre kvadratmeter med...vel, vi kan vel kalle det "ting som ligger på feil plass". 

Vi voksne har i vinter pendlet til Vågå, og barna har gått i barnehage og skole i Skjolden. De synes det er fantastisk her, og det gjør vi voksne også. Så nå på vårparten erkjente vi at det er et nytt verdens beste sted for oss å bo, og det er her innerst i en fjordarm. 

Torill 2022

Skjolden er et lite men livskraftig lokalsamfunn med ressurssterke, inkluderende, humoristiske og offensive folk. Vi blir daglig imponert over hvor fremoverlente og positive folk er både når det gjelder nye næringslivsprosjekter men også på den sosiale fronten. Navet i bygda er Fjordstova der det er svømmebasseng, kafé, treningssenter, bygdekino, og et nytt kontorfellesskap som heter Kontorstova - og der finner du meg sammen med 3-4 andre bedriftseiere. 

Jeg har tidligere skrevet om at man må ha flaks for å flytte til bygda , og med Skjolden har vi scoret JACKPOT. 

(Og til alle dere som har hørt at vi kanskje skal flytte og vil kjøpe (det tidligere drømme-)huset vårt i solsida i Vågå, fortsett å ta kontakt så får vi sikkert snart lagt det ut på markedet). 

Hva skjer med Fjellflyt?

Det meste blir som før! Workation, mastermind-samlinger, Walkshops, Slow Business Adventure, VIP-dagen KABOOM og andre fysiske samlinger som har pleid å være i Vågå, blir med på flyttelasset og arrangeres fremover i Skjolden. (I juni og juli 2022 kan du velge om du vil møte meg i Vågå eller Skjolden, og alle kurs bestilles her: https://www.fjellflyt.no/produkter)

Det blir ingen endringer i digitale programmer som den digitale coworkingen på Creative Fierce. Så mye blir som før men samlingene får et vestlandsk tilsnitt og både fjell og fjord som ramme, ikke bare fjell. 

Hva skjer med BETA? 

BETA gründer- og kontorfellesskap åpnet i 2016, "pioner-tida" i coworking-bransjen er over og coworking et etablert begrep og en bransje. Jeg skal fortsette å dele erfaringer og være rådgiver for andre som skal starte opp coworking spaces, men BETA coworking space som er solgt til en ny eier som ønsker å ta ideen, verdiene og konseptet videre. Med 35+ faste medlemmer der i løpet av årene har det vært et kræsjkurs i rural coworking, tilflytting og stedsuavhengige arbeidsplasser som man ikke får på skolebenken. 

Oddny Guldstein-Aarset Løwe (som til tross for navnelikheten ikke er i familie med han jeg er gift med som også heter Løwe til etternavn) tar over konsept, nettsider og interiør, og flytter det med seg til 6683 Vågland på Møre. Den fysiske BETA-lokasjonen i Vågå stenger 28. juli 2022, så dette er den siste sommeren med mulighet for å besøke BETA i Vågå hvis du har hatt det på ønskelista. Men før den tid er du hjertelig velkommen! 

Videre til nye eventyr

Vi har vært utrolig privilegerte som har fått nære venner, naturopplevelser, faglige utfordringer og fått utfolde oss kreativt og på annet vis i ymse næringsrelaterte prosjekter både i Lom og Vågå de siste 15 årene. Det er mange som skal takkes for både drahjelp, samarbeid, inspirasjon og hjelp, men akkurat i dette innlegget så tenker jeg vi sier "ingen nevnt, ingen glemt". Med planer for Prøvebo bygda mi (som jeg jobber for å få til i Ottadalen) og Mortens brennende engasjement på Grønnsakshagen på Stokstad, så blir det forhåpentligvis også noen artige prosjekter på den siden av Sognefjellet i årene framover. 

Takk for oss som innbyggere i fagre Gudbrandsdalen. 

Nå velger vi livet langs fjorden.

Og hvis det fortsetter slik det har startet og slik vi har lært Skjolden å kjenne, så blir det et godt og eventyrlig liv. 

Distriktsminister for en dag
Vennligst ikke bli den beste versjonen av deg selv i år