Bonjoro er en app for å sende personlige hilsener på video. Har du lyst til å teste det gratis i din egen bedrift for å øke lønnsomheten? I denne artikkelen får du vite hvordan du kan bruke det til å gi kundene dine en varm, personlig velkomst eller takk, en fortryllende kundeopplevelse eller rett og slett bli bedre kjent med dem.

Reklame for Bonjoro

Dette er ren REKLAME for appen Bonjoro. Jeg bruker det selv og ettersom det passer perfekt inn i «Slow Business»-filosofien jeg underviser gründere i vil jeg at flere skal bruke det. Om du vil teste det ut og bruker linkene i dette innlegget til å prøve Bonjoro gratis, får jeg kommisjon om du blir en betalende kunde. Men nå – til det praktiske!

5b0fe3943bbd1.jpg

Hva er en «Bonjoro»?

Bonjoro er en app du kan bruke til å være mer personlig i bedriften din og skille deg ut fra de som har automatiserte salgskanaler. Du kan nemlig bare sende én Bonjoro av gangen, så kunden vet at den er laget spesielt til seg! På en skala fra 0-10 på kundeservice, så gir jeg det en 8-er. Minst! En Bonjoro er en liten videosnutt du tar opp på telefonen eller desktop, og sender direkte til kundens epostadresse.

3 måter du kan bruke personlige videohilsner i bedriften din

Det finnes uendelig mange kreative måter å bruke dette verktøyet på, men dette er bare noen ideer for å få deg i gang!

  1. Si TAKK til en ny kunde

  2. Si VELKOMMEN og bli kjent med et nytt fjes som abonnerer på nyhetsbrevet ditt

  3. FØLG OPP interesserte, potensielle kunder som ikke har kjøpt (ennå)

Hva skal du si i Bonjoroen?

Her får du et manus du kan bruke som utgangspunkt for å sende dine første videoer. Et tips jeg fikk direkte fra Bonjoro-teamet som jeg møtte på Youpreneur Summit 2018, er å starte med å vinke og smile til kunden. Du kan også bruke et ark eller whiteboard og skrive navnet til kunden din – da kommer det opp først som «thumbnail» i videoen.

TAKK-video manus

Her har du et lite manus til hvordan du kan strukturere en TAKK-video til en kunde som nettopp har kjøpt en tjeneste/kurs/service/produkt av deg:

Hei [fornavnet til kunden], jeg ville gjerne ønske deg VELKOMMEN til [navn på kurset]!

Jeg ble så glad da jeg oppdaget at du skal være med på kurset, for det vil hjelpe deg å [hva kunden kan oppnå med kurset]. Det hadde vært veldig artig å vite hvordan du fikk vite om bedriften min, hvis du har to minutter til å svare på det?

Du skal ha fått en epost med informasjonen du trenger [innlogging og praktisk informasjon om kursstart], men om du har noen spørsmål om [kursstart] så ikke nøl med å kontakte meg så jeg kan hjelpe deg i gang.

Jeg er veldig interessert i å høre fra deg, så svar gjerne på denne meldinga og fortell litt om deg og bedriften din, og hva du vil oppnå med [kurset]. Når jeg vet litt mer om deg og hvilke planer du har, så kan jeg hjelpe deg på en bedre måte.

Igjen, tusen takk for at du er med [på kurset], det setter jeg stor pris på! Lykke til, husk at jeg er her for deg hvis du lurer på noe!

Hvordan vet jeg hvor mye engasjement jeg klarer å skape?

fullsizeoutput_2744-768x1024.jpeg

Engasjementet er den største grunnen til å bruke Bonjoro etter min mening! Det er kanskje 2-4% som klikker på en link du sender i nyhetsbrevet ditt, mens 50-60% responsrate er vanlig med en personlig videohilsen! Du har tilgang til statistikk både på hvor mange som åpner videoene, som trykker «Takk» inne i videoen, og om de har klikket på «Gjør det nå»/CTA (call to action) knappen med den linken du velger de skal sendes videre til.

Hvor mange må jeg sende for å se om det virker?

Det magiske tallet sendte Bonjoroer før du begynner å se resultater i form av engasjement, anbefalinger og (gjen)kjøp er 15 videoer. Sett deg derfor som mål å prøve 15-20 videoer før du avgjør om det er verdt tida di!

Skal jeg ha det billige eller litt dyrere abonnementet?

Jeg anbefaler å teste ut det dyreste abonnementet i prøveperioden, så kan du heller nedgradere til det som er litt mer grunnleggende etter at prøvetida er ute. Grunnen er at med det proffeste abonnementet kan du tilpasse ditt eget design på Bonjoroen. Du trenger bakgrunnsbilde/grafikk, logoen til bedriften og en link du vil sende folk til – f.eks. nettsida di. Jeg syntes i alle fall det var mye artigere/tryggere/unikt å sende en Fjellflyt-Bonjoro enn å bruke standardoppsettet. Dessuten er begge abonnementene rasende billige i forhold til hva det ville kostet å f.eks. sende ut en liten gave eller postkort.

5 gode tips for å bruke Bonjoro som en proff!

Det viktigste er at du har en uformell og personlig tone i Bonjoroen. Ja, jeg har gitt deg noen skript du kan bruke til å begynne med, men når du har kommet deg over nervøsiteten med å sende de første videoene er det best at du er deg selv og snakker til mottakeren på samme måte som du ville gjort i virkeligheten – uten manus.

  1. Send Bonjoroen når du er ute. Ja, ute på en #gådegkreativ tur! Disse videoene har høyere åpningsrate, og dessuten er det jo mest mulige ute på tur vi vil være, ikke sant?

  2. Du trenger ikke sminke eller pynte deg. Trøtte morgenfjes duger helt fint til Bonjoroer! Jeg skal være den første til å innrømme at jeg var på kontoret, med sminke og fine hverdagsklær, da jeg lagde mine første Bonjoroer. Det tok litt tid å bli komfortabel med å se seg selv på en video som blir tatt opp direkte og sendt med én gang. Nå har jeg det moro med å sende dem «som jeg er» når jeg tenker på en person og får lyst til å sende dem en hilsen.

  3. Ha godt lys foran deg. Ikke bak. Da får du en mørk og skummel silhuett.

  4. Automatiser gjøremålslista. Sett opp automatiske varsler til deg selv slik at du får beskjed direkte i Bonjoro appen når det er tid for å sende en ny Bonjoro. Du kan f.eks. bruke Zapier til å lage en automasjon som sender et varsel til appen hver gang du får en ny kunde eller noen abonnerer på nyhetsbrevet ditt. Lurer du på noe med dette, så send meg en…Bonjoro!

  5. Send jevnlige Bonjoroer. Det er bedre å sende 1 video hver dag (se punkt 1 og 2!), enn å ha 20 videoer du skulle ønske du hadde sendt men aldri får gjort…

Med disse skriptene og tipsene håper jeg det blir enkelt å komme i gang med uovertruffen, personlig kontakt i bedriften din!

Klikk her for å få en gratis 14-dagers prøveperiode på Bonjoro app (affiliate link)

5b0fe34ae4c96.png