3 anbefalte podkaster du kan abonnere på gratis for å lære om å starte bedrift

Gå deg kreativ

Anbefalte podkaster om å starte bedrift

Når du lytter til podkaster lærer du noe samtidig som du gjør noe annet - går tur, pendler eller tar oppvasken på hytta. I denne artikkelen får du tips om 3 anbefalte podkaster som inspirerer deg til å starte egen bedrift og bli gründer. Sånt liker vi!

Hva er en podkast?

En podkast eller podkaster er radioprogrammer om temaer som design, digital markedsføring, storytelling, vitenskap, litteratur og omtrent hva som helst du måtte finne på å ville vite mer om. Jeg beskriver kort det du må vite for å komme igang med å bli en ihuga podkastlytter i podkastenes ABC: Hva er podkast?

Kort oppsummert er det geniale at du kan abonnere på dem, noe som gir deg ukentlige muligheter til å lære masse mens du går tur! Podkastene er gratis, du får høre tankene til forbilder du ellers aldri ville hørt stemmen til, og får bøttevis av inspirasjon til å leve av det du brenner for.

What´s not to like?

Mine podkastanbefalinger

Under finner du 3 podkaster jeg hører på selv, og som derfor er podkaster jeg anbefaler. Jeg har valgt ut svenskspråklige denne gangen, og vil presentere engelskspråklige favoritter senere. Dette er noe av det beste av hva vårt naboland Sverige har å by på av podkaster. Du kan abonnere på dem gratis for å lære hvordan du kan starte en lønnsom bedrift. Alle disse podkastene er relativt lange, fra 45-60 minutter.

Anbefalte podkaster: Topp 3 svenske anbefalte podkaster om entreprenørskap og hvordan starte bedrift. Tekstplakat

Topp 3 svenske business-podkaster om entreprenørskap

Anna&Viktors podkast

Anna Kristina Lindh og Viktor Bijlenga er to entreprenører som intervjuer andre unge, svenske gründere i Anna&Viktors podkast. Web, media, teknikk, kultur og utvikling er blant temaene de tar opp, men de beste episodene synes jeg er de som graver dypt i historiene til hvorfor gründerne som er gjester i programmet har startet bedriften sin. Hva driver dem? Hva har de gjort for å komme dit de er idag? Hvordan ser de for seg at bedriften utvikler seg framover? Denne podkasten er veldig laidback og "nedpå", så den egner seg ypperlig som avkobling eller påkobling til jobb. Pendlerens favoritt!

Venture Cups podcast

Dette er Sveriges største podkast om entreprenørskap, og er ganske enkelt en podkast med svenske entreprenører som gjester i studio. De forteller om sitt gründerliv og kommer med gode historier, tips og råd til deg som vil prøve å starte eget. Det er ofte et klart definert tema, for eksempel salg, noe som gjør det enkelt å finne en relevant episode om du lurer på noe spesielt! I sesong 4, som er den siste, var de "ute i felt" og møtte gründerne på jobb eller på scenen. Den kom ut i 2013, men jeg håper de tar opp tråden igjen. Proft lydutstyr og en erfaren journalist gjør lydkvaliteten høy og lytteopplevelsen smidig, og det er interessante gjester i studio.

Janteprenör

Her har Magnus MackAldener definitivt funnet et sveisent navn på podkasten sin. Janteprenör spiller selvsagt på Janteloven - om at du ikke kan stikke deg for mye fram og tro at du er bedre enn andre på noe vis. Hypotesen til Magnus er at gründere har skubbet pannebrasken mot janteloven flere ganger i løpet av oppstarten, noe som vel mange kan kjenne seg igjen i som har prøvd å starte noe selv. Hvordan entreprenører kommer seg gjennom vanskelige perioder, motgang og regelrett motstand fra omgivelsene er derfor ofte tema her. Rolig og trivelig kjøkkenhygge rundt bordet til podkastverten veier opp for den kanskje litt pessimistiske vinklingen - men stemningen er alltid god og det er drivende dyktige folk som står bak kjente varemerker han har kapret som intervjuobjekter.
Podkast ABC - hva er podkast?
Kreative ideer - slik får du dem! 10 tips til å få flere kreative ideer på jobb