Klapp igjen, indre kritiker!

Glem din indre kritiker, du gjør en fantastisk innsats!

Du gjør en fantastisk innsats!

Har noen fortalt deg hvor mye din innsats betyr for dem i det siste? 

Kanskje du har gitt en søvndeprivert mamma en etterlengtet kaffepause. Tatt over noen arbeidsoppgaver som holdt på å utløse panikkanfall hos en nær utbrent kollega.

Sagt nei på en måte som gjorde at ei som hørte det lærte om grensesetting. Tatt ordet i et møte der ingen andre turte å si sin egentlige mening i frykt for å bli upopulære, og med det satt mot i en annen.

Betrodd en venn at du skal starte egen bedrift for å få styring på din egen tid, noe som gjorde at han gikk hjem og evaluerte sin egen jobbsituasjon slik at han kan få mer tid til familien.

Publisert et dikt du har skrevet, noe som inspirerte en annen til å skrive om en tørr tekst på nettsida si med litt mer personlighet.

Lagt med et håndskrevet kort i pakken med kunsttrykket du sendte til en kunde, som hun sporenstreks hengte opp på speilet for å få en gledesdusj av ekstra energi om morgenen.

Selv når du ikke føler selv at ting går veien, gir du noe til omverdenen!

Det er derfor jeg dukker opp i innboksen din i dag - for å minne deg på å være stolt av det du skaper fordi det betyr så mye for kundene dine.

Selv om det ikke er "ferdig" ennå (det blir det aldri).

Selv om du ikke alltid føler at du får det helt til.

Du har fått noen til å føle seg forfrisket, mer fryktløse, motiverte, glade!

Tatt bort smerte de har gått med lenge. Gjort dem bevisste på at de kan bli kvitt et problem.

Gjort noen uendelig lettet fordi de ser lyset i tunnelen nå! Solgt dem et produkt som gjør hverdagen enklere, og irritasjonsmomentene færre.

Men alt dette er så lett å glemme når man føler seg utilstrekkelig. Så nå skal du få høre en historie fra uka som gikk. 

Fra motløs til mestringsfølelse

Ryggsekk_kort_1.JPG

Det var en av de kjipe dagene. Et viktig møte med kommunen om et felles prosjekt med gründer- og kontorfellesskapet BETA gikk eksakt motsatt vei av det jeg hadde håpet, forestilt meg, forberedt meg på... (Det er 2 år siden oppstarten og vi har mye å vise til - med 12 bedrifter som deler kontor, 6 tilflyttere til kommunen og 6 nystartede bedrifter - så jeg blir stadig kontaktet av folk fra hele landet som vil starte et coworking space i sitt lokalmiljø.)

Desillusjonert, skuffa og lei meg gikk jeg molefonken rundt med tankene kvernende om "hva kunne jeg gjort annerledes i presentasjonen? Kanskje jeg skulle brukt mindre tid på å presentere forskning og mer på konkrete eksempler?". Fraværsassistent Hr.Mann satt på skuldra mi og var djevelens advokat; "dine tanker om hva ei lita bygd kan få til er skikkelig oppblåste!".

Det er lov å håpe det beste

Men - selve magien i et gründerfellesskap er jo nettopp det at man blir muntret opp når det ser ut som man har spist småstein til frokost. "Du hadde lov til å håpe", sa Sigurd og ga meg en klem. "Men vi kjører på uten kommunen". (Bedriften hans heter ikke "Gull&Gråstein" for ingenting, han klarte å lokke fram et glimt av gull selv om jeg følte at verden lå litt i grus).

Kari Anna i Alvens holder vanligvis til i Drammen, og tar innimellom et par ekstra dager på hytta i vinterparadiset Vågå og jobber fra BETA der hun er en viktig del av miljøet. Hun så at jeg var deppa og med mottoet "omsorg for alle" visste hun nøyaktig hvilken medisin som hjalp: Å bli sett og anerkjent av de personene man lager ting for!

Hun kom med en blomst til meg. Og et kort som gjorde at alle brikkene falt tilbake på plass igjen:

"Takk for at du går i bresjen for oss andre på BETA. Du gjør en fabelaktig innsats!"

Kort_Kari_Anna.JPG

Selv en liten bedrift kan gjøre en stor forskjell

Og innsats over tid gir resultater! DnB har laget en kalkulator som regner ut ringvirkningene av det bedriften din skaper, så du kan se hvordan en etablert bedrift bidrar til samfunnet. (Her kan du se hva Fjellflyt bidro med)

Vil du ha mer respons?

Så - har noen fortalt deg hvor mye din innsats betyr for dem i det siste?

Folk digger det du gjør, selv om de ikke har sagt det rett ut. Vi lever i en kultur preget av at man verken skal skryte for mye av seg selv, eller andre. Så det er mange gode ord som forblir usagte mellom oss.

Det er noen som beundrer deg, lærer av deg og er takknemlig for det du skaper og den forskjellen du gjør for dem!

Men om de ikke har sagt det til deg i det siste, har du tenkt på at de kanskje har de ikke turt å si det eller hatt anledning til å gjøre det? Noen av oss er dessverre også "flinke" til å avfeie komplimenter i stedet for å si TAKK. Eller vi tør ikke spørre om tilbakemeldinger (det kan jo være de ikke er 100% strålende superfornøyde!). Enkelte har en litt utilnærmelig fasade og viser helst den polerte siden av seg selv og bedriften sin. Da kan det bli litt mørkt på innsiden, for i et skall uten sprekker slipper det heller ikke noe lys inn...

There is a crack in everything; that's how the light gets in - Leonard Cohen
Og det er alltid en mulighet for at folk ikke sier noe fordi de tror du får komplimenter "hele tiden": "Alle vet jo hvor flink og respektert hun er, jeg trenger ikke si det!"

Plukk opp komplimentene du får framover, og ta vare på dem i en liten notatbok eller en egen mappe på PC-en. Ingen av oss er laget av stein, og velfortjent anerkjennelse er vel så viktig drivstoff som "penger og gull".

Når du jobber med gründerbedriften din denne uka, skal du vite at du gjør en forskjell for kundene dine, og for omverdenen.  

 
Forretningsideen ingen trodde på ble millionbutikk
Åpner gründerlandsby med minihus i Vågå