Nettsider som selger døgnet og året rundt

Det var en av sommerens varmeste dager. (Den fiktive) Fraværsassistenten var på kontoret mens jeg frøs tærne av meg i et heller iskaldt bad i Sognefjorden, på stranda ikke langt fra Skrivestua.


«Jeg tok ned nettsida», forklarte han meg på telefon i et kjølig toneleie som fikk meg til å fryse enda mer – av skrekk denne gangen.


«Du gjorde HVA???» ropte jeg.

Nettsida er det nærmeste du kommer en salgsmaskin!

Vanligvis selger vi også når vi ikke er fysisk tilstede på kontoret. Enten det er sommerferie, jul eller påske. Vi selger nettkurs man kan starte med umiddelbart og fysiske kurs man kan glede seg til å være med på.

Vi. Tar. Ikke. Ned. Nettsida.

«Jeg anså ikke nettsiden for å være 100% perfekt, og nå har du jo Ordsmia der du skriver fiks ferdige salgstekster for folk, så 95% prestasjon er under bunnlinja fra nå av», forklarte Fraværsassistenten videre. «Ja, du får masse positive tilbakemeldinger på den, men jeg har lest alt som står der tilbake til 2014 og jeg fant faktisk 17 skrivefeil og to hårreisende komma-tabber, samt et bilde der du hadde TRE dobbelthaker – ja, det har du jo da men…likevel, det bildet viste deg ikke akkurat fra din beste side». 

Tvilen kom krypende inn

Djevelsk som han er i formuleringene, denne Fraværsassistenten, så begynte tvilen å krype inn. Han er jo tross alt personifiseringen av min helt egen «Styggen på ryggen», så han vet jo hvor han skal stikke sverdet så det gjør aller mest vondt.

Og siden han bor inni hodet mitt, så klarte ikke mitt vanligvis mer kritiske og objektive profesjonelle blikk å heise det røde fare-flagget i tide. Jeg gikk rett inn i selvpisking: ER ikke nettsida bra nok? BØR jeg oppdatere den? KAN den bli bedre? SELGER den for lite? 1-0 til Fraværsassistenten…

Og i avkoblet feriemodus som jeg var, og med den profesjonelle meg på pause for noen deilige uker avlogget det meste her i verden, svarte jeg det helt motsatte av det jeg naturligvis burde sagt.

«Ok, jeg skal skrive om nettsidene når jeg kommer tilbake, og så legger vi ut en ny oppdatert nettside i september», tenkte jeg. For i ferien tror man at høsten er uendelig lang og dagene helt blanke, så jeg glemte helt at vi har mye på tapetet framover, alt fra en eventyrlig «workcation» i Vågå 25.-27. september, Slow Business Mastermind-samling og vi skal ha både Walkshops og digitale kurs.

Fjellflyt_lev av det du brenner for_05@0,5x.jpg

Bildetittel: Wilhelmsens herself demonstrerer en trippel-dobbel-hake-strekk

Fotokred: Bård Gundersen/gundersenogmeg.no

Blir du dratt ned eller løftet opp?

Han fraværsassistent-mister Hr. Mann får jeg litt nok av noen ganger når han holder på med sånn følelsesmessig tyning, altså. Kanskje det er på tide å stenge Fraværsassistenten inne i et knøttlite bøttekott og henge en lås på utsida av døra??? Jeg som alle andre trenger oppmuntring og konkrete, praktiske råd og veiledning.

Med pandemi og andre reelle problemer ramlende inn kontordøra når man minst venter det, så er det siste jeg trenger en indre dialog med en mistroisk stemme fra helvete, som prøver å bryte meg ned.

Jeg trenger fornuftige og velmenende stemmer, som Slow Business Adventure-foredragsholder, innholdsmarkedsfører-legende fra Copyblogger.com og min (!!!) mentor og medprogramleder i podkasten ResilientBusiness.fm, Sonia Simone. (Les for eksempel det hun skriver om Productivity in hard times).

Når fraværsassistent Hr.Mann snakker til meg, kjennes det som om jeg får en hammer i hodet.

Sonia derimot. Det er bare forbundet med genuine gode råd, en kritisk røst når jeg trenger noen som gir meg litt motstand, og hjelp til å lykkes akkurat i den formen JEG definerer «sukess» som for meg selv i mitt eget liv og bedrift. Uansett hvor dårlig uka mi er fra før, så klarer jeg etter en sparring med henne (eller bare ved å lese bloggen eller høre henne på en podkast) å kvinne meg opp og finne stå-på-viljen jeg trenger for å gjøre det jeg vet bringer bedriften et steg videre den dagen. Jeg er så privilegert at jeg får ha denne rollen for andre, og så heldig at jeg alltid har hatt erfarne mentorer selv i alle de forskjellige fasene av å bygge opp de to bedriftene jeg har startet og drevet.

Dette er så himla effektivt at ALLE fortjener mentoring på timeplanen hver uke. Og vet du hva – det kan det hende vi får til i høst, med Sonia og meg i tospann! Stay tuned, sier jeg bare. 

Sonias løsning på Fraværsassistent-suppa? Hun oppfordret meg til å ta en «Reality Check»!

For nå, tilbake på kontoret etter ferien og mentormøtene med Sonia i gang igjen, ser jeg jo at nettsidene var kjempebra som de var.

Ikke perfekte, men de KONVERTERER. Det vil si at de jobber for meg når jeg ikke er på jobb. Det er folk – som deg – som kjøper ting rett fra nettsida. Og da får jeg en SMS med melding om at «DU HAR SOLGT NOE!», og det er et pling på telefonen som jeg liker!

Men greit. Når jeg først hadde lovt Hr. Mann å gå gjennom sidene på nytt, så tenkte jeg at her får vi ta en skikkelig gjennomgang slik at han lærer seg hva som er de viktigste elementene som gjør nettsida effektiv som bedriftens salgssjef! Så kanskje han lar meg ha FERIE neste gang jeg har ferie, og ikke fanger meg i et svakt øyeblikk og planter en viltvoksende ugress av TVIL.

Kunne dette være noe? «Selg mer med de nettsidene du alt har»

Mens jeg først er i gang med intern opplæring av Fraværsassistenten, kanskje du vil se hva vi går gjennom også? Et minikurs i «Selg mer med de nettsidene du alt har»? Hvis det er av interesse, så send denne eposten i retur med «Ja takk» – så skal jeg lage den og sende ut en GRATIS ressurs hvis det er flere av dere som vil ha. Så din stemme teller!

For oppsida ved å gjøre en grundig jobb med nettsida i utgangspunktet (eller med en ny du skal i gang med), er jo denne: Når du har gode nettsider som selger for deg, så trenger du ikke ha «Oppdatere nettsida» på 2-do-lista hver måned.

Da har du en profesjonell plattform som du naturligvis kan bygge ut stegvis, men ikke trenger å konstant bygge om.

Det er kjernen i Slow Business. Du lager noe som virker og som du kan bygge videre på. 

Baby steps, min venn. Baby steps.

Fjellfrisk hilsen fra Torill

PS. Ikke interessert i å lære om å skrive gode nettsidetekster som selger, men vil bare ha det gjort? Du kan overlate skrivejobben til meg og få fiks ferdige salgstekster i retur.

Litt tungt å starte på jobb igjen? Her er 3 produktivitets-tips som IKKE virker under pandemien – og hva du kan gjøre i stedet
Hva ville du gjort med 5000 kr ekstra i måneden?