Fjellflyt 9 år! En årsoppsummering av 2022

fjellflyt-nyttasblues-1024x576

Nå i januar 2023 er Fjellflyt hele 9 år, så la oss ta et lite tilbakeblikk til 2022 og se hvordan det landet. 

Årsoppsummering 2022

Dette året har medført store forandringer med salg av bedrift (BETA er etablert på et nytt sted, nemlig Halsa) og hus i Vågå. Jeg har landet i Skrivestua - et minihus innerst i Sognefjorden, og fått kontor på Kontorstova.

Jeg har gått fra å være leverandør til å bli partner og medeier av Creative Fierce, et medlemsskap for kreative mennesker som vil få jobben og skrivingen gjort - uten å måtte stole på dagsform og flyktig motivasjon. 

Dette medlemsskapet er Fjellflyt sitt store satsingsområde for 2023, og jeg har masse ideer om hvordan det kan bli en kjemperessurs for små bedrifter. Noen hint er at det vil inneholde enda flere kurs, 1-1-sparring, kvartalsvise planleggings-økter, erfaringsutvekslinger, FOKUS-sprinter og sosiale møteplasser for folk som lever av det de brenner for.

Her kan du få det du trenger av kunnskap, fellesskap - og en liten porsjon galskap, når du driver en liten bedrift. Det er lite som slår å få fullt fokus over tid slik at du jobber målrettet, og derfor vil jeg satse på dette slik at flere kan oppleve økt lønnsomheten så de kan leve (godt) av det de brenner for. Med litt hjelp til struktur og gründerkollegaer som utveksler erfaringer med deg ligger veien åpen for å lykkes med det du har mest lyst til! Og som jeg pleier å skrive i alle nyhetsbrevene som sendes ut:

Det (altså prosjektet ditt, forretningsideen eller livet ditt) trenger ikke være perfekt - du må bare komme i gang!

Bli med på felles fokus-økter og opplev at du jobber mer strukturert med Fjellflyt-gjengen

Facebook header Creative Fierce

Ideen om å lage Mikrohuslandsbyer - en moderne form for klyngetun - har gått fra å være en sprø idé til å sveipe innom et Prøvebo bygda-konsept som vi testet ut i Skjolden til å bli et prosjekt i regi av Norske Mikrohus AS, og jeg skal lede dette arbeidet i en 50% stilling fra 2023. Det betyr samtidig at jeg må rigge Fjellflyt for mindre omsetning, så 

Gjennom styrevervet i Klesarven AS har jeg fått lære mye om bærekraftig og etisk klesproduksjon i motsetning til “fast fashion”. Denne Slow Fashion-bedriften har jeg fått følge fra idé-stadiet til konseptutvikling og nå lønnsom drift.

Noen penger har også funnet veien fra min bankkonto til bedrifter jeg har investert i, og det er en spennende måte å støtte bedrifter på!

Mye mer har også skjedd, for det har endelig snudd fra pandemisk dritår 1 og 2 til momentum og prosjekter som lykkes!

Er det noe jeg er helt sikker på så er det at jeg får utrettet mye mer om jeg har andre ivrige gründere rundt meg. Så i året som kommer skal jeg lene meg på Fjellflyt-gjengens samlede kraft og ha det som en kraftig dytt i ryggen. Da kan det liksom ikke gå gæli!
Håper at du vil være med oss på noen fokus-økter i år, for nyttårsforsetter varer kort men innsats over tid varer inn i evigheten.
Og nyttårsaften er bare en dag den og, bare fylt med ekstra mye av alt; melankoli, forventning, refleksjon, ensomhet, kjærlighet, savn og glede.
Dagene som kommer i januar vil være fylt av fokus, framdrift, energi, kjedsomhet, slitenhet, overmot, idémylder, stress, eufori…
I 2023 trenger vi ikke jage det perfekte. Gjør du det som er ganske grunnleggende for å lykkes med bedriften og livet, og drysser på litt kanel og sukker i form av fellesskap og ambisjoner, så er du der. La oss bare starte der, for det kommer til å ta oss til himmels. Som en nyttårsrakett!
Vi stryker U-en fra UMULIG, og gir gass inn i et nytt og forhåpentligvis godt år for oss alle. 

Tusen takk til deg som leser, kommer på digitale kurs og fysiske treff, heier, holder ut med sprø ideer og støtter på ymse vis. Det gjør det moro å drive på!

Håper å få jobbe side om side med deg i det nye året - mens vi realiserer ideer "der ingen skulle tru" at noe sånt kunne skje!

Vennligst ikke bli den beste versjonen av deg selv i år
Hopp i det - og asfalten åpenbarer seg