Historien du forteller om deg selv, teller

D5777600-F7D3-4CC4-9810-E181CC30381B_1_105_c

Historien du forteller deg selv, om deg selv, teller.

Hør bare…..

Desember, mellom fjellene

Får høre; dere har jo ikke sol.
Det må være mørkt og trist når sola er borte.
Vinteren er vel våt og kald, sikkert vanskelig å finne på noe å gjøre der da.
Det skjer vel egentlig lite der om vinteren når kafeene er vinterstengt?

Nei — vi som bor her, vet. Vi vet hvordan det egentlig er. Vi kan bli påvirket til å SE ETTER det mørke, det kalde og triste. Men de som spør slik, de har kanskje aldri opplevd en hel vinter i en fjord. I alle fall ikke en slik vinter som vi har nå.

I gründerlivet er det samme greia. Det er folk som spør;
Du jobber vel hele tiden? Det er vel vanskelig å få oppdrag nå? Folk bruker vel ikke penger på det du selger nå i dyrtiden.

Kjære gründervenn, det er lett å la virkeligheten din farges av slike innspill, men DU vet hvordan det egentlig er. Se objektivt på tallene når du evaluerer året. Finn fakta, sammenlign med et annet år som var litt likt dette (ikke alltid fjoråret!). Prøv og tenk etter hvordan helheten er, ikke døm seg selv ut fra én hendelse, kommentar eller sesong.

Tenk om det går like fint med deg som det går med vinteren her jeg bor.

Tenk om du gjør det veldig bra ut fra din situasjon, ressurser og kapasitet. Tenk om du har de kundene du vil ha, og bare trenger litt flere av dem — eller du har akkurat passe mange!

Tenk om gründerlivet er så utfordrende at det gir deg den spenningen og mestringen du søkte da du begynte med bedriften din.

Tenk om du ser solnedgangen, selv om sola «er borte».

Hvordan verdsette det som kommer lett til deg?
Koppången med norsk tekst