5 TED-foredrag om kreativitet for late dager

Plan-A_01

Foredrag om kreativitet: Kom i kreativt modus

Det finnes mange måter å finne inspirasjonen på, og det er ikke alltid det passer eller man gidder å gå ut for å gå seg kreativ. Jeg er stor fan av TED-talks, her har du fem forslag du kan se i ro og mak fra solsenga eller sofakroken, eller stående ved kjøkkenbenken mens du lager dagens rett - så kan dere diskutere ditt gründerprosjekt når maten står på bordet!

1. Finn det du brenner for - og gjør det! (Selv om det er noe helt annet enn å starte bedrift).

2. Jason Fried om hvorfor jobbing ikke bør skje på jobb. Eller som jeg pleier å si: "For å tenke ut av boksen, må du ut av kontoret!". Det kan hjelpe på kreativiteten å skifte omgivelser.

3. Humørbonde Geir Styve om janteloven, bygdedyret, og hvordan takle motgang med muntre midler

4. Sårbarhetens kraft med Brené Brown. Hvis jeg må velge én kreativ superhelt som forstår seg på den smertefulle men fantastiske prosessen å skape noe fra ingenting, må det være denne dama! Hun har også et annet velkjent TED-foredrag som heter Listening to Shame, som du kan se etter at du har sett det foredraget om kreativitet under. Hun har virkelig fått fram sammenhengen mellom de følelsesmessige, indre drivkreftene våre og samfunnets skrik etter innovasjon. Det kan høres ut som et litt for langt spenn for et godt foredrag, men det er nettopp den broen hun bygger mellom enkeltmennesket som strever med å få til noe, og lederes og samfunnets krav om "innovativ tenkning", "innovative prosesser", "innovative produkter" og "innovative bedrifter" som gjør dette stort.

5. Poetisk og gripende foredrag som treffer midt i mitt kreative hjerterom! Så inspirerende. Tenk å kunne formidle slik.

Vil du lese mer? Her finner du 10 tips til å få flere kreative ideer på jobb og her kan du lese om kreativ flyt.
Kom igang med din egen bedrift
Podkast ABC - hva er podkast?