Slik finner du kreativ flyt

Gåmøte

Gående møter er på vei til å bli en ny trend, skriver bt.no. Tall fra Norges Idrettshøgskole viser at nordmenn sitter 70 prosent av dagen. Forskning har dessuten vist at 20 minutters rask gange daglig reduserer risikoen for tidlig død. Med disse faktaene på bordet er kanskje ikke gående møter en dum idé. 

Dette skriver Karriere TV i saken Nå skal du gå mens du jobber, og kjenner jeg deg rett så har du tatt meg på ordet og vært ute i løpet av arbeidstida for å #gådegkreativ!

Minikurset jeg lagde med samme navn har fått over 500 gründerspirer til å ta beina fatt, og om du ikke har gjort det før så er det nå du skal invitere en gründervenn til et gående idémøte sammen! Om gründerkollegaen din ikke biter på argumentene dine om at frisk luft fører til friske tanker, eller at dere blir mer fokuserte og effektive, og kommer på bedre ideer når kroppen er i bevegelse, så kan du slå i bordet med at NRK lagde en sak om at gåmøter er den nye trenden.

Hei, hvem slo av lyset?

Det blir forhåpentligvis en inkluderende trend som ikke er forbeholdt supertrente, hardbarka friluftsfolk eller flinkisene. La oss gjøre dette til nerdenes trend! En trend for oss som ikke er opptatt av trender. Vi som orker å sette oss inn i litt nerdete fakta. (For det er jo litt sprøtt å interessere seg for nevrologi når man er et helt vanlig menneske som bare gjør litt uvanlige ting - starter bedrifter og sånn). Jeg bruker ofte en metafor for å forklare hva som skjer: Hjernen er som et lys som dimmes ned når vi setter oss. Hvis vi reiser oss og har et gåmøte istedenfor, skjer det ting i hjernen etter bare noen få minutter. Vi får bedre oksygenopptak til hjernen, det skapes flere koblinger gjennom den kreative delen av hjernen og den rasjonelle slik at det er mye større sjanse for at det oppstår aha-øyeblikk. Hør mer om dette i videoen om å finne flyten i gründerlivet.

Finn din kreative flyt!

Jeg pleier å sitte med hodet langt ned i en smågodtpose hvis jeg blir tvunget til å se meg selv på video, men med denne tittet jeg opp fra de bringebærgeléfylte sjokoladene ganske kjapt og konstaterte overrasket at jeg sa en hel del fornuftige ting.

Om å starte en lønnsom bedrift, finne sin egen vei og ikke ta på seg konkurrentenes fine klær men finne ut hva som passer deg. Dette budskapet tåler å repeteres daglig så du er topp motivert til å kjøre på med ditt gründerprosjekt framover!

Se videoen nå eller i lunsjpausen, den er 15 minutter kort 

Har du opplevd å komme i flyt?

Finn kreativ flyt

Flyt er ikke noe man kan bestemme seg for å oppleve og så skjer det, men du kan legge til rette for å oppleve det. Du kan komme i flytsonen enten du bretter sammen klær, spiller et instrument eller planlegger en markedskampanje. Når du grupperer oppgaver som har en sammenheng så du kan dukke inn i det så skjer det oftere.

Gå en tur, og så finner du også kreativ flyt lettere!

 
Gründervettreglene
Fjellflyt fikk hederlig omtale for beste selgende nettside i 2014