Kunsten å gå

Gå deg kreativ

Å gå som en del av den kreative prosessen har vært viktig for mange kunstnere. Sist ut er Odd Nordstoga som går seg kreativ og har skrevet en låt om hvordan det å gå er en av de enkle gledene vi har som også kan være frigjørende for kreativiteten.

Det nytter ikke å vente på inspirasjonen - du må lære kunsten å gå deg kreativ så du kommer i flytsonen.

Kunsten å gå frigjør kreativiteten

Til Varden intervju om kunsten å gå sier Odd Nordstoga at:

– Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i den enkle gleden ved det å gå. Det er frigjørende. Låta heier rett og slett på alle de som går.

Se videoen til Kunsten å gå:

Sivert Høyem skriver mens han går

I Harvest-artikkelen sier Høyem at han tenker bedre mens han går. Her er et utdrag fra artikkelen:

"Hvor mye går du egentlig? Mye. Jeg går hvertfall en mil om dagen. Jeg går så mye, og arbeider så mye mens jeg går, at sangene blir prega av det. Det er bare å høre etter. Jeg lager jo stort sett mid tempo-låter. Som følger rytmen av å gå. Alt jeg lager blir sånn. Du løper jo også, du burde laget noen sanger i høy hastighet! Nei, løping er en primal greie. Jeg er ikke kreativ når jeg løper. Jeg bare løper. Hva skjer mens du går som ikke skjer sittende? Jeg er mer avslappa når jeg går. Å gå er en aktivitet jeg liker særdeles godt. Jeg tenker veldig godt når jeg går. Jeg tenker ekstremt godt når jeg går ute i naturen. Vet du hvorfor? (Slår ut med armene). Det er…en eller annen (laaang tenkepause) Jeg liker veldig godt å være alene. Det er et godt utgangspunkt for å like å gå alene. Jeg hater å føle at jeg ikke er i kontakt med tankene mine. Hater ikke å kunne tenke klart. Det kan være mye kaos i hverdagen. Å være ute, å være det eneste mennesket så langt du kan se, det gir meg ro. Jeg tenker bedre. "

Forfattere som har skrevet om kunsten å gå

Kunsten å gå

Musikere, diktere og filosofer har opp gjennom tidene satt sine ideer i bevegelse ved å gå.

En av mine favorittforfattere, Lars Amund Vaage, fikk P2-lytternes romanpris for Kunsten å gå.

En annen litterær fotsoldat og forkjemper for å sette det ene beinet foran det andre for å tenke seg til nye perspektiver er Tomas Espedal, som er kjent for Gå. Kunsten å leve et vilt og poetisk liv.

Den franske bestselgeren A philosophy of Walking hyller det enkle livet og det mentale frirommet gåing gir oss - akkurat som Odd Nordstoga gjør i sangen Kunsten å gå.

Nietze siteres ofte på at:

Nietze walking quote It is only ideas gained from walking that has any worth. - Nietze

Gründere som går

De enkle gledene ved å gå deg kreativ blir kanskje enda bedre når vi vet at stillesitting er farlig og bør minimeres. Har du en kontorjobb kan du enkelt få mer bevegelse inn i arbeidsdagen.  Følg emneknaggen #gådegkreativ på Instagram og del dine gåturer i gründerhverdagen! Finn meg med brukernavn Fjellflyt og legg meg til, så kan jeg følge deg tilbake på dine tenketurer og gåmøter.

 
Reise utenlands med barn og bedrift - javisst!
Hvordan spille av podkast? Finn gode podkast-avspillere