Hvordan få flere Facebook-likes?

Få flere Facebook-likes

Få flere Facebook-likes med disse 3 tipsene

Når du har laget en Facebook-side til bedriften og invitert alle du er venner med på den private profilen din, så kan det virke som at det er komplett umulig å få antall facebook-likes til å stige jevnt og trutt. Samtidig ser du andre få flere og flere følgere i en jevn strøm. Hvordan kan du få til det samme?

1. Vis hva du brenner for

Har du startet en bedrift der du lever av det du brenner for, går du sannsynligvis aldri tom for ting å snakke med folk om når de viser at de liker det du gjør. Gratulerer, du er allerede en mil foran de fleste som vil ha flere facebook-følgere! Engasjer folk ved å stille spørsmål og del interessante artikler (dine egne og andres), besøke andre grupper og sider der du kan delta i diskusjoner eller svare på spørsmål, og legg gjerne til en boks på nettsiden din med muligheten for å like facebook-siden derfra. Da får folk muligheten til å bli bedre kjent med deg også via mer uformelle kanaler enn en statisk nettside.

2. Vær sosial og ydmyk

Facebook-oppførsel bør være mer som å møte folk på en fjellhytte enn å stå å skrike ut et reklamebudskap på en bruskasse utenfor et kjøpesenter. Si velkommen, takk, svar på henvendelser i innboksen og oppfør deg som du ellers gjør. Det er like nyttig å være introvert som ekstrovert på Facebook, for det er vel så viktig å bruke ørene dine og lytte som å si noe selv. Slik kan du samle inntrykk og bli kjent med kundene dine så du vet nøyaktig hva de interesserer seg for, hvilke problemer de har og hva de drømmer om (utrolig hvor åpne folk er på facebook i grunn!). Når du så skriver noe kan du treffe folk midt i hjertet med ditt budskap.

3. Annonser på Facebook

Facebook har blitt en "pay to play"-kanal der du må belage deg på å betale for å få synligheten du ønsker deg. Bare 6-12 prosent av dem som liker siden til bedriften din ser hvert enkelt innlegg du legger ut, så du må ha noen annonsekroner for å bli sett. Alternativene dine for å flere facebook-likes med annonser er slik jeg ser det:

1) Bruke bort masse penger på å "booste" poster og statusoppdateringer slik Facebook lokker deg til å gjøre hver gang du poster noe. Dette er lettvint (og derfor kalt latmannsknappen...), men etterhvert har jeg innsett at denne måten å promotere eget innhold på er penger ut av vinduet, men Facebook tjener rått på det. Den dyreste og dårligste løsningen.

2) Lære deg hva som faktisk funker i et kurs, om du er glad i å gjøre ting selv og vil spare penger.

3) Leie inn en som kan det, noen som driver konsulentvirksomhet innen digital markedsføring.

Vil du lære mer? Slik får du stjernevurdering på Facebook.

 
Slik holder du gåmøter
Skal du gjøre en markedsundersøkelse? Slik lager du en virtuell fokusgruppe i steden.