Selge produkter og tjenester på nett: Digital Commerce Summit Denver

Innimellom er man tilfeldigvis på rett sted til rett tid. Andre ganger har man tenkt, vurdert frem og tilbake, spart-og-spart, prøvd å overtale andre til å bli med (fordi hjernen sier ja og magen sier nei til at man tør å reise alene), og så er man faktisk der. På et sted det er viktig å være, og som man har jobbet HARDT for å komme til.

Konferanse om å selge produkter og tjenester på nett

Konferanse om digital markedsføringI oktober reiste jeg til Denver i Colorado, USA, for å være med på en av verdens beste konferanser om å selge produkter og tjenester på nett - Digital Commerce Summit. Med rundt 400 deltakere var det ikke verdens største konferanse, men for noen forelesere og deltakere som var der!

De som sto på scenen og delte kunnskapen sin har vært med fra den spede start av internett-markedsføring, og er ledende i verden på markedsføring, salg, produktlanseringer og produktutvikling av digitale tjenester. De har utviklet de tjenestene Internett-markedsførere bruker daglig, som Moz og Edgar. De skriver de mest populære bloggene om taktikker for å selge mer og få flere kunder.

Foredragsholdere i verdensklasse innen digital markedsføring og nettsalg

Forelesere på konferanse om salg og markedsføring på nett

Kanskje du har hørt om Laura Roeder fra MeetEdgar, Rand Fishkin fra Moz, Joanna Wiebe fra Copy Hackers, den fornuftige men også ganske intense Chris Ducker, alt for populære (les: alt for mange kopierer det han lærer bort i stedet for å gjøre som han sa på konferansen - tenke kreativt og bruke systemet hans som utgangspunkt) men veldig hyggelige Jeff Walker, Kevan Lee fra Buffer, eller Tara Gentile som er min bedriftsrådgiver og som jeg er sertifisert som business strategist i Quiet Power Strategy hos.

Fikk gode råd fra Chris Garrett om produktutvikling av en ny tjeneste - og her er vi på fest på Hard Rock Café. Fikk gode råd fra Chris Garrett om produktutvikling av en ny tjeneste - og her er vi på fest på Hard Rock Café.

Og da har vi ikke engang kommet til vertskapet fra Rainmaker Digital (tidligere Copyblogger media), nemlig den rå markedsføreren Sonia Simone, podkastkongen Jerod Morris, salgsprosess-ekspert Chris Garrett, Copyblogger-grunnlegger Brian Clark og ekspert på innholdsmarkedsføring Pamela Wilson. Alle holdt foredrag om å selge produkter og tjenester på nett. Men enda viktigere var det at det var lagt inn mye tid til å snakke med dem. Vi diskuterte egne prosjekter og nye trender, muligheter, ting man har oppdaget nylig, ønsker å teste ut, og plukket opp noen tips og triks.

25.000 kroner for 2 dager - var det verdt det?

Budsjettet mitt for turen var på 25.000 kr og det holdt akkurat til reise, mat, konferansebillett og opphold (de 6 kiloene med bøker om entreprenørskap, psykologi, salg, skriving og markedsføring som jeg kom hjem med fra Tattered Cover Book Store kom utenom...). Selve konferansen om å selge produkter og tjenester på nett varte i 2 dager med 1 dag før og etter der det var ekstra tid til å bli kjent med de andre deltakerne og lære av hverandre.
Så hvorfor investerte jeg så mye i en konferanse? Tenker du kanskje.
Som en oppstartsbedrift i sitt andre år er budsjettet begrenset, og 25.000 kr en høy sum som jeg ikke tok lett på å bruke. Samtidig har jeg klokketro på å investere i kurs, konferanser og utdanning for å utvikle bedriften i større sprang enn jeg klarer alene. Da gjelder det å ikke reise på den konferansen konkurrentene og bransjekollegene mine drar på og som koster 5000 kr eller 8.000 kr. Jeg velger meg heller ut noe ikke alle andre har oppdaget eller har råd til å reise på, og reiser på denne ene eventen i år.

Konferanse om å selge produkter og tjenester på nett Jerod Morris og Brian Clark fra Rainmaker Media (tidligere Copyblogger).

Tre konkrete grunner til å investere

Denne konferansen var midt i blinken for meg fordi de fleste av Fjellflyt sine over 100 gründerkunder bruker Internett til å markedsføre seg eller selge produkter, tjenester og opplevelser. Ergo kan jeg videreformidle den kunnskapen jeg plukker opp til rett person i det riktige øyeblikket når jeg kommer hjem og møter dem (- og kanskje er det nettopp deg!). Den andre viktige grunnen er at Fjellflyt også bruker digital markedsføring i og med at kontoret er i Vågå i Gudbrandsdalen.

For det tredje trengte jeg inspirasjon til "what´s hot and what´s not" på Fjellflyts anti-konferanse Plan A, gjennom å delta på en veldrevet men tradisjonell konferanse.

Så her hadde jeg to beslektede, gode grunner til å investere i konferansen - og en som vil gi umiddelbar uttelling i form av bedre tjenester til mine kule gründerkunder!

Konferansen betalte seg før den hadde begynt - men hvorfor?

Selv om jeg var nervøs før avreise for om jeg hadde brukt pengene riktig, fikk jeg raskt "value for money" - faktisk før Digital Commerce Summit offisielt hadde begynt! Her er en Facebook Live-video jeg sendte fra Denver der jeg forteller hvorfor konferansen betalte seg før den engang åpnet (litt kryptisk - kan jo ikke røpe forretningshemmelighetene mine til Mark Zuckerberg heller).Det korte svaret er at de 25.000 kr definitivt var verdt det!

Gir en konferanse ROI - return on investment?

Et enda større spørsmål enn "er det verdt pengene" er jo: Vil jeg få igjen for investeringen - og gjerne med en ekstra null bak beløpet jeg brukte?

Jeg vil si et rungende JA fordi jeg i ettertid tydelig ser at jeg får:

[ TID SPART ]

Det jeg plukket opp av fremtidige trender innen digital markedsføring gjør at jeg vil slutte med mange av de tingene jeg gjør i dag. Spesielt gjelder det innsatsen på sosiale medier som vil bli drastisk trappet ned - og det vil spare meg utrolig mye TID! Har allerede slettet Twitter på telefonen, og skal ikke bevege meg i nærheten av Snapchat i nærmeste fremtid.

[ HJELP NÅR DET TRENGS ]

De jeg ble kjent med på konferansen og holder kontakten med i etterkant er gode hjelpere når det dukker opp et behov!

[ MOTIVASJON ]

Eller som ei i mastermindgruppa mi sa; Du har vært et fyrverkeri av energi etter at du kom tilbake fra USA. Og faktisk føles det sånn - jeg jobber som en galning!

[ VALIDERING AV IDEER ]

I samtaler med likesinnede gründere og eksperter på ulike fagfelt fikk jeg diskutert noen av (de alt for mange...) ideene mine til nye tjenester som kan gjøre gründerlivet til mine kunder mer lønnsomt. Noen ideer la jeg deretter på is, og andre går jeg videre med. Noe som bringer meg til det viktige punktet...

[ ØKT OMSETNING OG BEDRE LØNNSOMHET ] 

De tjenestene Fjellflyt skal satse på i framtida vil nå ut til enda flere kreative gründere, gjøre bunnlinja mer solid, og gjøre at jeg fortsatt har verdens beste arbeidsplass som gründertrener i min egen bedrift. Jeg fikk også tonnevis med inspirasjon til å gjøre Fjellflyts egen "anti-konferanse" Plan A mye bedre!

Inspirasjon fra USA som du vil finne igjen i Fjellflyts helnorske gründerdag

Dette tar jeg med meg til den annerledes gründerdagen Plan A, som jeg kaller en anti-konferanse fordi den ikke ligner på en gjennomsnittlig konferanse. Her ser du "what´s hot" som jeg tar med meg til Plan A, og "what´s not" som vi IKKE skal gjøre hjemme.

HOT - dette var bra i USA og jeg vil bringe det hit

Det er ikke antallet det kommer an på. Det er hvilke mennesker som er der, ikke hvor mange, som gjør en konferanse til en attraktiv møteplass. Å skape et nettverk er ikke å møte "hvem som helst" eller "så mange som mulig", men finne den gjengen du føler deg hjemme i og som du alltid kan vende deg til når du trenger det som mest.

Hei på akkurat deg! Hver eneste deltaker skal føle seg sett og ivaretatt, og få valuta for pengene og motivasjon de luxe i tida etter konferansen.

Praktiske tips, smart strategi. Innholdet må være klart til å bruke og implementere i bedriften din med én gang, så du faktisk har kommet et langt stykke videre med bedriftsutviklingen når du kommer hjem. Det skal ikke bare være en fyrstikk i litt knusk som gir en stor flamme dagen konferansen er, men er sluknet igjen når du våkner dagen etter.

Den ene dagen ble jeg stående mutters alene uten noen å spise lunsj med, før jeg oppdaget at disse heller ikke hadde noen å spise med. Så da ordnet det seg med selskap! Den ene dagen ble jeg stående mutters alene uten noen å spise lunsj med, før jeg oppdaget at disse heller ikke hadde noen å spise med. Så da ordnet det seg med selskap!

NOT - dette likte jeg ikke og lar ligge på andre siden av Atlanteren

Stillesitting. Vi satt og vi satt... Det var minimalt med gåing, og en lang rekke foredrag og derfor mye stillesitting. Gi meg heller en gå-konferanse med mye bevegelse og frisk luft!

Spredt spising. Det var opp til hver enkelt å finne noen å spise lunsj og middag med, og finne et spisested. Det var nervepirrende på feil måte for min del, så på min egen anti-konferanse spiser vi sammen - alle sammen.

"Kan alle reise seg?". Grøss! Aktiviteter i plenum, der vi ble bedt om å reise oss og utføre en øvelse med sidemannen eller kvinnen på raden foran. Vi ble bedt om å dra en uforberedt selvskryt-pitch om hva du er best til av alle i verden. Min sidemann det øyeblikket var en Internett-kjendis jeg har sett opp til i mange år (hei Jerod Morris, husker du meg på bakerste rad som var peonrød gjennom hele superhelt-øvelsen?). Bli-kjent-øvelser, powerposes, pupperisting, high-fives, pitcher, dansing, brøling, roping, heiing, klapping i takt, klemming og knaing på aldri så ømme skuldre. Jeg synes fortsatt det er skikkelig ubehagelig å få fremmede folk innenfor min intimsone (og den er minst 1 meter!). Plan A blir derfor uten noe slikt - fremdeles!

Og som en siste sak vil jeg legge til PRISEN - det er selvfølgelig en fordel om ikke kalaset koster 25.000 kr, men at gründerkonferansen også har en gründervennlig pris så alle har muligheten til å delta selv om de er på et begrenset budsjett.

Hvilke konferanser, anti-konferanser og kurs skal du investere i det kommende året?
Hvordan tar du i mot ros?
Home for Christmas på norsk