Hvem er Fraværsassistent Hr. Mann?

Det er mye alvor i verden.
 
Det er også mange seriøse temaer som fortjener et humoristisk blikk.
 
Å starte og drive en lønnsom bedrift er krevende, og noen ganger er det også indre motstand. Det er som å ha en liten selvtilfreds kritiker på skuldra som aldri holder kjeft.
 
Jeg har skapt en karakter ut av "styggen på ryggen", eller den kritiske indre stemmen om du vil. Han er satirisk og kjeftete så det holder, men det at det er en karakter - som jeg attpåtil later som jeg har ansatt, gjør han mye mindre skummel å leve med. 

Møt den fiktive satiriske figuren Fraværsassistenten

Navnet er "Herr Mann" og han elsker å være på kurbad i Sveits der han kurtiserer sin tyske kjæreste. Men i feriene passer han sin stilling som Fraværsassistent hos Fjellflyt, underbetalt sådan. Det er en travel jobb å passe på innboksen, spesielt samtidig med at man ligger i ei hengekøye og drikker rosévin i sola. På grunn av lite gunstige arbeidsforhold og en alt for sprudlende sjef, truer han hele tiden med å slutte. Han sender ut harske eposter til alle som abonnerer på nyhetsbrevet der han klager over sjefens gjøren og laden (eller helst at jeg gjør alt for lite...).

Født perfeksjonist, blitt A4

Selv om han er en satirisk og 100 prosent fiktiv figur er han født perfeksjonist men et sted på veien blitt helt A4.
 
Under kan du lese høstens første utblåsning fra fraværsassistenten. God høst og velkommen tilbake på jobb alle sammen!
 
Hilsen Torill "sjefen" Bye Wilhelmsen - som er forvist til å poste på facebook :-)

PS. Hvis du er Ragnar Hovland, takk for inspirasjonen! Det var nemlig boka Frå Ragnar til alle. Epost (les: utblåsning) fra Fjellflyts høyt skattede Fraværsassistent

Høstmelding fra Fraværsassistent Hr. Mann: Det har klikka for sjefen!

Dette er ikke tiden for høflighetsfraser, la meg komme rett til poenget:

DET HAR KLIKKA FOR SJEFEN!

Nå, mens jeg skriver denne eposten, står hun og river i døra og vil inn. (Ja, jeg har låst!)

Ut gjennom vinduet ser jeg det blafrende, blå håret hennes duve i vinden. Ja, jeg sa BLÅTT HÅR!!!

- Kjære fraværsassistent, roper hun nå. - Dette er da virkelig ikke noe farlig, det er veldig sunt å leke litt og markere at vi står foran en ny og fjellfrisk sesong!

Vel, der deler vi ikke oppfatning. I min verden hjelper det ikke det døyt at sveisen er «Fjellflyt-inspirert», med Gjende-turkis farge spesialmikset av en frisør med fagutdanning og godt blikk for estetikk.

I min bok kommer ikke sjefen unna med at det «står på ønskelista å gjøre noe sprøtt i høst i god Torill-stil».

Nå roper hun igjen. Litt vanskelig høre klart gjennom døra, men jeg tror hun sier at «Du vet at gründere trenger fellesskap, kunnskap og en liten porsjon GALSKAP!!!».

Vel, det er i så fall ganske fornuftig sagt det med galskapen. Bare at galskapen ikke må oppmuntres - den må utryddes. Det må til et nitidig system med lister for alt som skal gjøres og vi trenger orden i rekkene, og bloggposter må produseres fra morgen til kveld, for ikke å snakke om at fakturering må foretas.

- Kjære fraværsassistent, kan jeg få komme inn? Du vet vi har veldig spennende planer for høsten og jeg vil gjerne begynne å jobbe!

Nei, nei og atter nei.

- DU FÅR FORTSETTE Å POSTE PÅ FACEBOOK I STEDEN!!! roper jeg.

Og klikker meg inn for å se det alt for selvtilfredse smilet fra hun var hos frisøren.

 

- Vet du, det er en mening bak det blå håret, sier det bak døra. - Det er en blankofullmakt og en påminnelse om at vi kan være oss selv, sette pris på oss selv, og ikke bry oss så mye om hva andre mener når vi tør å være litt lekne.

Greit da. Hun får vel slippe inn... 

Med hrmpf og en god dose humor,

Fraværsassistent (underbetalt sådan) Herr Mann 

(Så stressa etter å ha ligget i ei hengekøye i Ottadalen med et glass rosévin hele sommeren, at nå reiser jeg straks til kurbadet i Sveits igjen!)

Erfaringer fra å starte bedrift: Hva har jeg lært, hva ville jeg gjort annerledes og ting jeg ikke har funnet ut av ennå
Produktivitetstips til en stress-fri gründerhverdag