Fraværsassistentens jubelår 2021

Om du abonnerer på nyhetsbrevet har du helt sikkert møtt på den fiktive fraværsassistenten Hr. Mann

Og la meg bare gjøre det helt klart - 2021 har vært et godt år for han. Han er jo som "djevelen på skuldra" eller "styggen på ryggen". Den strenge stemmen som befaler at man skal skjerpe seg - selv om man egentlig gjør en veldig god jobb! Formelt sett er han selvfølgelig ansatt under gode vilkår, og med en arbeidsbeskrivelse. 

Arbeidsinstruksen hans er å passe innboksen mens jeg er borte, men selv har han skrevet den om til en 2-punkts liste som lyder slik:

1) Sørge for at sjefen er på jobb døgnet rundt, alle dager i året, slik at han selv kan være på hyppige turer til spa-et og kjæresten i Sveits, og slipper å holde øye med innboksen. 

2) Øke sjefens produktivitet (noe som i praksis betyr å konstant klage på den...) og gi tips for optimalisering av arbeidsdagen for maks effektivitet i alle gjøremål slik at bedriften blir mest mulig lønnsom, slik at han selv kan øke sin egen lønn. 

I lønnsforhandlinger har han vært upåklagelig god, for han har fastlønn som ikke er avhengig av antall timer. Så han har i praksis et friår, for nå er jo reising ute av bildet og sjefen (altså meg), har hatt en UPÅKLAGELIG produktivitet så langt i år! 

Produktiviteten som sa POFF! 

Så var det da det vidunderlige skjedde! Fraværsassistenten, som sjelden viser seg blant folk, banket på en kveld og sto jublende på trappa utenfor: 

- Sjef, sjef! Livet ditt er over! ropte han.

- Beklager, men du kan ikke komme på besøk akkurat nå, Hr. Mann, jeg er i en samtale. 

- NETTOPP! Du er i en samtale på Clubhouse, og den samtalen har vart i 2 timer og 35 minutter! Produktiviteten din er ruinert!!!

- ...... 

Clubhouse, sa du? 

Jeg mista både munn og mæle, for det er jo et snev av mulighet for at fraværsassistenten har rett! Jeg har kommet meg inn på Clubhouse, en veldig "hypet" app for tida, og der foregår det samtaler fra morgen til kveld som man kan lytte til og delta i. Undertegnede er rett og slett hekta! Grunnen tror jeg er at jeg kan gå mens jeg lytter/snakker, og at man kommer så nært på folk som man før bare har lest ordene til eller f.eks. sett på TV eller i spaltene til NRK Ytring. Det er litt som å lytte til en podkast, og når man har lyst så kan man slenge seg med i diskusjonen! 

Nå skal jeg kaste meg ut i det og prøve ut denne appen ganske intensivt, og så håper jeg å lage noe interessant innhold til plattformen slik at det ikke bare blir småprating og virtuelle kaffeprater. 

Det er jo ikke på min agenda å gi fraværsassistenten rett i at produktiviteten nødvendigvis blir ruinert på ALLE sosiale flater. Tvert i mot ser jeg kjempemuligheter for meningsfylte samtaler med idéutvikling, sparring, gründertrening og gåmøter på Clubhouse framover!

Når det er i gang, så gir jeg beskjed på nyhetsbrevet - og inntil videre kan du følge meg på Clubhouse hvis du er inne der, så følger jeg deg tilbake. 


Bedre produktivitet på hjemmekontoret - ta konsentrasjonen tilbake!
Den ultimate guiden til Clubhouse for nybegynnere - hva er Clubhouse og hvordan bruke det?