Norges første mikrohuslandsby

Skjolden_jonsok

Pilotprosjektet "Norges første mikrohuslandsby" tok form som en sprø idé allerede i 2018, men fikk virkelig fart ut av startblokkene i januar 2023 da Norske Mikrohus AS tok prosjektet på sine raske hjul og ville bygge mikrohuslandsbyen med sine hus. De ville ha Skjolden som pilotprosjekt og jeg ble ansatt som prosjektleder, så nå er arbeidet i gang for å realisere ideen.

Eplehagen mikrohuslandsby - pilotprosjekt for sommeren 2023

Skjolden panorama

Vi har en offensiv framdriftsplan og drømmen er å få de første mikrohusene på plass i mikrohuslandsbyen allerede sommeren 2023. På drømmetomta med utsikt over Sognefjorden, Eidsvatnet, fjellene opp mot Jotunheimen og opptil flere fossefall - i et solrikt og frodig vestlandsklima.

Mikrohuslandsbyen skal ligge i en økologisk eplehage, og ha felles fasiliteter som lagerbygg, elbil-lading og grønsakshage. Alt i gangavstand til nærbutikk, et koselig sentrum og Fjordstova flerbrukshus med bygdekino, svømmebasseng, kafé, kontorfellesskap og klatrevegg. 

Vi har tegnet en ny husmodell som passer perfekt i en mikrohuslandsby med noen felles fasiliteter som lagerbygg, uteområder og et trivelig fellesskap. Det passer for personer som ønsker et enklere liv. For det beste med mikrohuslivet er kanskje det som ikke følger med; Det store boliglånet, det langsiktige ansvaret, alle tingene som skal holdes styr på, og de mange vedlikeholdsoppgavene. 

Her ser du tomta:

Skjolden_tomt1

Les mer om planene for Norges første mikrohuslandsby på Sogn.no: Vil du bu i Noregs første og finaste mikrohuslandsby?

Lyst til å bo i mikrohus på Skjolden? 

Ta kontakt med meg på torill@norskemikrohus.no om du har lyst til å høre mer om å bo i mikrohus på Skjolden.

Har du lyst til å ha en mikrohuslandsby der du bor?

Det er flere pilotprosjekter på trappene, og har du tomt, er ildsjel i et bygdelag eller jobber i en offensiv kommune som ønsker tilflytting kan vi ta en prat! 

Hvorfor virker FOKUS-sprinten så bra?
Det jeg tenker på når jeg ikke tenker på sommerværet